Actief monitoren van zieke (ex-)  medewerkers, ook na 2 jaar verzuim.

Dossieronderzoek

Uit recente aanpassingen van wetgeving blijkt dat er steeds meer verwacht wordt van werkgevers. Door loondoorbetalingsverplichting in het eerste en tweede ziektejaar, de inzet van professionals, leidinggevenden en HR, interne re-integratie (ook bij tijdelijke contracten) en tenslotte loonsancties. Alleen door voldoende re-integratie inspanningen én een goede administratieve vastlegging voorkomt u deze onnodige kosten.

Bezwaar- en beroepprocedures

Soms beoordeelt het UWV ten onrechte tot het opleggen van deze loonsanctie. Met regelmaat wordt een uitkering toegekend in de klasse 80-100% WGA, terwijl de werknemer recht heeft op een IVA-uitkering. Dit heeft voor u als werkgever het gevolg dat uw kosten sterk kunnen oplopen. Wij onderzoeken en onderbouwen of een bezwaar en/of beroepszaak op arbeidsdeskundige-medische gronden kansrijk is.

WGA-onderzoek

Een deskundig onderzoek naar toegekende uitkeringsklasse en vervolgstappen tot omzetting naar een IVA-uitkering (regeling Inkomensvoorziening Volledig duurzaam Arbeidsongeschikten). Ook bieden wij de mogelijkheid de medisch-functionele belastbaarheid door een verzekeringsgeneeskundige te laten onderzoeken.

Wij helpen opdrachtgevers zoals bedrijven in de zorg, industrie en retail op gebied van sociale zekerheid en verzuim.

Grip op verzuimkosten

Risicobeheersing vormt een belangrijke rol bij verzuim. Een werknemer die ondanks alle inspanningen met betrekking tot verzuim- en casemanagement na 104 weken uiteindelijk toch instroomt in de WIA kost gemiddeld € 150.000,- (in totaal bij een modaal inkomen).

Arbeidsomstandigheden

Het voorkomen en beperken van schade geeft kans op besparing. Het optimaliseren van de (werk)omgeving, het tijdig mobiliseren van werknemers, het ondernemen van preventieve acties en de juiste financiële overwegingen zijn onderdeel geworden van verzuimrisicobeheersing.

Contact

Laten we om te beginnen gewoon eens kennismaken. Dan vertel jij ons waar we je mee kunnen helpen. En dan laten wij zien hoe we dat bij NDG Health doen.

Captcha onduidelijk? Klik hier om aan te passen. captcha txt